Plokistaniassa kiitäessäni on sattunu silimiin usiampi kirijotus penkkareista. Polgiksen plokiin kerkesin jo mainita, että kyllä me suomalaiset ollaan amatöörejä penkkareitten kans.
Ittehän kirijotin viime keväänä ja silimät pallerona ihimettelin turskalan tyyliä. Täällä ne penkkaroi KUUKAUVEN!!! Siis kuukaus kännissä. Ei helekkari, ei mulla ois kunto riittäny ees nuorena.

399359.jpg

Niitä kututaan Russeiksi. Ja niitä on erilaisia. Kuvassa RødRuss-läjä. Sitte on sinisiä, mustia ja vaaleenpunasia. Punaset on reaali-linjalla, siniset ekonomia- ja mustat tekniikka-linjalla. Vaaleenpunaset kai on sitte hoito-ja sosiaali puolen russeja. Täällä voi valita linjauksen lukiossa joka kohdistuu jatko-opintoihin.
Siis russit ostaa nuita asuja ja kuluttaa 2000-8000 kurnua pelekästään niihin...(Tarkistelin hintatietoja  ja hoksasin johtaneeni Polgaa hiukan harhaan) Sitte lisäks tullee se kuukauen juhuliminen, matkat omalla russ-onnikalla (siis ne ostaa porukalla onnikan/pakun ja tuunaa sen raggari tyyliin...ei ihan oikeesti oo ilimasta.) russ kokoontumisiin kauemmas. + muita juoksevia kuluja on, tottakai.
399357.jpg399426.jpg
Sitte ne joutuu tekkeen kaiken laista hauskaa että saisivat "russe-solmuja" hattunsa tupsuun. Esim. viuhahtaan kaupungin kävelykavulla:
399360.jpg

Tai vaikka pesemään kauppakeskuksen lattian hammasharjoilla....

399424.jpg

Suksimaan...
399443.jpg399441.jpg

Pileet lopuu 17.5 elikkä ittenäisyyspäivän marssiin.
399439.jpg

Joo ja piti vielä sanomani, että ku nuoriso pääsee ripille täällä niin niitä lahjotaan ihan tolokuttomasti. (Kaverin tyttö sai 45000 kurnua.) Sitte usseimmat säästää rippi-rahat tohon russe-vouhkaamisseen. Mutta kuitenki pappa betaler loput....