Oon aatellu, että mihinkä mun rahat täällä norjassa mennee, ne rahat minkä takia niitä töitä tehhään.

Ensiks pittää maksaa verotn040.gif

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jos aikoo syyä, niin pittää ostaa ruokaa, josta pittää maksaa moms (alv) –alv joka otettiin käyttöön  siirtymävaiheen ajaks…-40 vuotta sitte!

Jos aikoo ostaa ittelle asunnon, ku pittäähän katto pään päällä olla, niin lainaa ei tipu ennenku on työpaikka ja tienaat vähintään puoli milliä vuojessa (n.42 000 eukkoo)

Nii ja pittää muistaa maksaa verot….

Sitte jos nyt saat ostettua ittelle kämpsyn, niin pittää maksaa dokumentti-vero valtiolle, mutta ei valtiolla oo mittään tekemistä niitten dokumenttien kans muuta, ku ottaa rahat vastaan… kuitenki 2,5% ostosummasta nappaa rakas norjan valtio.

Mutta eläpä hättäile. Ei siinä kaikki: Saat ilosesti maksaa jotaki ihimeen arvoveroa tästä kämpsystä, jonka luulit olevan sun. (Tai siis pankin…)

Nii, ja kaks kertaa vuojessa voit maksaa vielä ihimeellisempää omaisuus maksua (kiinteistövero) kaiken tän lisäks.

 

Jos autoo halajat, nii asiat ei suinkaan oo yhtään paremmin. Veroja ja muita maksamisia ei voi ees samana päivänä verrata muitten maitten autoveroihin yms. Jos luulitta että suomessa on kalliita autoja, nii luuleppas uuestaan…

Sitte pittää maksaa että saa auton ommiin nimmiin. Sitte vuosimaksu, että saat ajella autollas. Puhumattakaan bensan hinnoista jossa on ilimaa enemmän ku tarpeeks. Taitaapa olla, muuten, suomessaki.

Tietullit on tiuhassa täällä ja se hupi ei tosiaan oo ilimasta. Luin jostaki yleisö-osasto kirijotuksen missä joku oli laskenu 9 tietullia ja 3 lauttamaksua 220 kilsan reisulla lentokentälle. Ja takaski pittää ajella….

Eikä tartte kuvitella että ne rahat mennee teitten parantamiseen, ei toki. Rahat mennee esim. Eduskuntalaisten palakkojen korotuksiin.

Sammaan aikaan teitten kunto vaan huononee ja porukkaa kuolee ku pipoa jo valamiiks huonojen teitten takia..

 

Tupakoitko? Työnantajalla on lupa kieltäytyä ottamasta sua töihin. Eduskuntapuolue, joka meuhkas eniten työpaikka kiusaamisesta, saatto em lain voimaan…

Ne yrittää saaha tupakoittijoitten omantunnon kolokuttaan sellasella argumentilla, että tupakointi maksaa yhteiskunnalle liikaa.

HALOOO!!!!

Kuin paljo valtio tienaa tupakkaverolla? (aski malaporoo maksaa 67 kr eli n. 8,8 eukkoo)

Ja kuin palijo valtio säästää ku ei tartte maksaa eläkkeitä tupakoijille, jotka kupsahtaa ennen aikojaan?

Kaikki rahat mitkä valtio hamuaa sisään, pitäs mennä yhteiseen hyvään.

 

Mutta entäs jos sairastut? Ei tartte luulla että sairaalassa ois paikkoja tosta vaan. Siihen ei valtiolla oo varaa. Jos lääke minkä tarttet tullakses terveeks, on liian kallis sun kukkarolle…niin sitte et saa läkettä.

Sitä voi jonottaa vuosia johonki yksinkertaseen leikkaukseen. Sairaaloilla ei oo tarpeeks lääkäreitä eikä rahaa operoija sua.

Palijo on hyvää norjan maassa mutta palijo on syvältäki.

Ihimisiä kuolee hoitojonoihin.

Porukkaa on jonossa vanhainkoteihin ja vuodeosastoille. Apua on turha toivoo että pärjäis tän ootus ajan.

Siihen ei valtiolla oo varaa.

Solheim sannoo että pittää lopettaa valittaminen.

Mutta onko se ihime että ihimiset protestoi, ku kaikki TIETÄÄ että rahaa ois tehä jotaki ….

Valtio vie meän rahat ja näyttää siltä ettei kukaan välitä moisesta toiminnasta…

 

PUH!!! Tulipa vaahottua, vaan kyllä helepottiki.c070.gif